Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

tirsdag 24. juni 2008

Denne bildelen er det vanskelig å ha med å gjøre!

For noen måneder siden fikk bilen vår ladeproblemer. Batterilampa lyste og bilen kunne ikke kjøre lenger. Dynamoen på bilen var utslitt og vi måtte skaffe oss en ny. 4000 kroner skulle toyota ha for å bytte den ut. Jeg fant en brukt dynamo på et bilopphoggeri. Den kostet 500 kroner. Glad og fornøyd kjøpte jeg det jeg trodde var tidenes kupp.

I helgen var vi i bryllup i Bergen. Bilen vår fikk på ny pusteproblemer. Batterilampa begynte å lyse. Et under gjorde at vi fikk kjørt helt tilbake til Balestrand før bilen sloknet av utmattelse. Billegen i Balestrand fortalte at det på ny var dynamoen som var utslitt. Egentlig skulle ikke bilen svive i det hele tatt på så lite strøm som den fikk. Vi har en veldig viljesterk bil!

I Balestrand er det ikke så mange bilopphoggeri. Det er vanskelig å få tak i en brukt dynamo her. Derfor har jeg i dag bestillt en dynamo fra Hammerfest. Takket være internett ble en slik handel gjort mulig. La oss håpe at bilen vår blir mer fornøyd med sin nye dynamo enn den var med sin gamle/nye dynamo og sin gamle/gamle dynamo.

3 kommentarer:

renate og kjetil sa...

hihi.. det e alltid någe med dei der bilane.. tilogmed toyotaen! Me fekk jo den sprekken i vinduet nå.. og det sko dei ha heile 4500 for å fiksa..!! det e jo robbing for penger! Så me prøve helle å kjøra så lenge det holle..det e jo bare 1 år igjen! vett ikkje kor lurt det e men.. =) litt typisk oss kanskje!?!
Jaja, kos dokk videre!!

renate og kjetil sa...

ein ting til! tormod snakte om at det ikkje gjekk ann for han å legga inn kommentar på bloggen dokkars.. Den e sikkert bare åpen for ein type blogg (eks. blogspot). Det ska gå ann å gjør någe med det inne på innstillinger! dokk får prøva å se!!

Anonym sa...

Det var bra dere kom dere tilbake til Balestrand! Den lyden i bilen var jo litt fascinerende, men kanskje ikke så praktisk...

Takk for gjestfrihet i helga - det var veldig moro å henge med både små og store Ohmaer:-)