Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

onsdag 13. august 2008

I skrivende stund har familien Ohma vært i Bolivia i fire dager!

Den oppmerksomme leser vil straks undre seg. I Bolivia i fire dager... Reiste ikke de fra Norge onsdag den 6. Augsust? Vi visste det var en lang tur, men...


Det hele begynte så bra. Kjetil Thingbø og Brynjulf Hoaas kjørte oss ut til flyplassen i Oslo. Bagasjen ble sjekket inn like til Cochabamba. Vi var glade for vi hadde egentlig 40 kilo overvekt en bit av turen.


Endelig satt vi på flyet på vei mot London. Klokka var blitt ca fem onsdag den 6. August. Mens vi satt på flyet hørte vi et lite dunk. En stund etterpå kom beskjeden. Bagasjevogna hadde kræsjet i flyet. Ingeniører måtte se om skaden var for stor til å fly med. Etter en time i flyet fant ingeniørene ut at skaden var for stor. All bagasje måtte hentes og vi måtte gå til skranken til British Airways for å vente på ny beskjed. Det ble tidlig klart at vi aldri kom til å rekke neste fly. Vi fikk etter tre timers venting et hotellrom i Oslo. Hele tiden var Malin en "engel."


Etter å ha konferert med misjonssekretæren bestemte vi oss for å ta et nytt fly til London neste ettermiddag, og så videre til Sao Paulo, men denne dagen gikk det ingen fly videre fra Sao Paulo. Vi la oss inn på et hotell i Sao Paulo og kom derfor ikke frem til Cochabamba før på lørdag. Et digert plaster på såret var at vi fikk fly på første klasse fra London til Sao Paulo. Vi fikk seng/stol til Malin og senger til oss, tre retters middag og Malin sov selvfølgelig hele natta. For en deilig unge!!!


Nok om turen, vi er i Cochabamba. På mandag hadde vi første dag med språkskole, fire timer hver, og i dag var tredje dagen. Vi har også fått oss en fantastisk hushjelp som heter Dora og som er utrolig tålmodig med oss. Vi gleder oss til å kunne snakke med henne.


Vi får fortelle mer senere, vi må vise noen bilder. Vi ville bare også si at mottakelsen vi fikk her var fantastisk. Vi trodde kanskje vi skulle bli hentet av feltleder på flyplassen, så mange flere misjonærer skulle det jo ikke være her, men vi ble hentet av en hel gjeng voksne og barn. De veivet med norske flagg og ropte hurra!!! I dag fikk vi være med på flyplassen å ta imot enda en ny misjonær. I dag igjen med norske flagg og hurrarop. Misjonærflokken her er fantastisk!


Mange ord, nå kommer noen få bilder. Så mye mer kan vi ikke gi dere på dette tidspunktet.

Ps: for den utålmodige leser, innleggene blir nok kortere etterhvert.5 kommentarer:

oddi sa...

godt å se at dere er fremme!
ikke overraskende at Malin klarte seg greit med litt turbulens. men hvordan tok egentlig kurti det...??

Anonym sa...

Store tid.. då e dåkk på plass!
Lykke til med alle 1.fase-kultursjokk-opplevelser!!

God bless..

renate og kjetil sa...

åå..så gøy å lesa!! Utrolig fint hus dokk har fått, der komme det sikkert til å bli heilt konge å bo!=)
Eg ser dokk for meg der på språkskulen!! For bare någen måner siden satt eg der jo sjøl..!! Dei e jo bare så søde dei lærerene!! Hils masse t Gladys, vist hu huske meg!!
Glede meg til mer oppdatering!! gøy med bilder, så hiv inn på=)

Anonym sa...

Godt å hørra dokk e vel framme! Ka komme nå, tenkte eg når eg hadde lest de fysste linjene.. Flaks at dokk har ei så medgjørlige jenta! - eller all ære te gode oppdragerar:) Glede meg te fortsettelsen her:) Klem Mariann

Hildemiho sa...

såå trivelig å lese hvordan det går med dere, og godt å høre at dere kom frem til slutt!!
jeg gleder meg til å følge med på livet deres i bolivia!!
klem klem