Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

torsdag 18. desember 2008

BarneleirJeg har vært leder på barneleir. Det var utrolig spennende og bød på mange litt spesielle hendelser. Tror de fleste norske barn som hadde vært deltakere på denne leiren ville fått seg et aldri så lite kultursjokk.


Deltakerne på leiren ble delt inn i fire grupper. Hver gruppe var en av Israels stammer. Barna levde i denne historiske settingen. De møtte i løpet av leiren flere bibelske personer. Først møtte de Josva. Deretter Debora og Barak. Senere Gedion og til slutt Samson. De som kjenner historiene vet at disse menneskene ledet menneskene i diverse kriger. Disse krigene ble derfor en viktig del av leiren. Vannkrig mot Sisera. Morgentrening og hinderløyper som en del av utvelgelsen til hvem som fikk bli med Gideon i kampen mot midianittene. En krig utkjempet med godteri og papirballer og papirslegger. Og Samsons kamp mot filisterne, med blåserør, erter og slegger. Det var en actionfylt leir kan man si.Hver dag måtte også ungene lære seg et nytt vers utenatt. De fikk ikke komme inn i matsalen før de muntlig hadde lest opp verset for en av lederne. Det var militærdisiplin hele leiren og da klokka ble ti om kvelden lå alle 45 ungene stille og sov i sine senger. Skulle likt å sett den barneleiren i Norge hvor dette skjer...

Den siste dagen ble det flott oppsumert av en av lederne at Jesus levde et fullkomment liv. På denne måten kunne han frelse oss alle som tror på ham. Vi klarer ikke å leve et syndefritt liv, men han gjorde det. Så stillte hun spørsmålet fritt ut til alle ungene. De som vil fortsette og tro på Jesus eller kanskje ta imot ham for første gang kan gå til en leder og så vil han be for dere. Ungene stimlet seg rundt lederne som la hendene rundt dem og ba. En flott opplevelse.

1 kommentar:

oddi sa...

Hmmmm... Virker som de har kopiert opplegget jeg designet og innførte i Agder Krets da jeg var der!