Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

fredag 2. januar 2009

Oppdatering

Da har hele familien Ohma kommet tilbake til Cochabamba. Vi feiret jul hos familien Lia. Deretter hadde vi juletrefest i huset vårt med 36 gjester. Morgenen 2. juledag reiste vi med buss til Santa Cruz. Der bodde vi hos familien Olsen som åpnet hjemmet sitt for oss. Det var deilig å komme seg litt bort fra Cochabamba. Santa Cruz kan by på mange ting. Varme, golf, hoteller, badeland. På grunn av varmen var Eva 4 av 5 dager i badeland. Den ene dagen var jeg på golfbanen. Det ble en fin naturopplevelse for fugletitteren Kurt. Det var strutser, ugler, storker, ender, osv. Veldig kjekt!
Vi hadde noen flotte dager på ferie. Siste dagen ble Kurt på ny angrepet av noen ondsinnete amøber. Nå ligger de i magen og lager kvalm.
Magen til Eva vokser fremdeles. Denne ungen sparker og slår hele dagen og natten. Vi håper at den får slått fra seg slik at den blir en rolig baby når den kommer ut. Det er foreløpig ingen tegn på utslitthet, men...
Malin vokser og blir stadig mer selvstendig. Flere ord begynner å bli tydelige og dersom vi ikke forstår hennes norske ord prøver hun villig med det samme ordet på spansk.
Chiquita er en flott hund. Sånn på utsiden ihvertfall. Hun er utrolig livlig og leker med alt og alle. Til og med blomsterbedene ute i hagen. Anne Lise og Knut Bjørn trives også i sitt nye bur. De har enda ikke fått kaninunger, men det kan vel vente til Potosi. Pipp og Papp har flyttet innendørs. Det liker de godt. Pipp har begynt å vise interesse for rugekassen. Kanskje blir det fugleunger en dag...

Og så er det klart for et juleunder. Lille julaften hadde vi et stort, enslig og ensomt marsvin. Dagen etterpå da vi løftet på huset dens hadde jomfruen fått et babymarsvin. For et tegn på selveste julaften..


5 kommentarer:

Anonym sa...

Spennanda med jomfrufødsel, men eg trur ikkje det må øvetolkast... Du va forresten morske i blikket på det bildet, Kurt. Tippe du knekke dei amøbene bare med viljestyrken :)

Anonym sa...

voldsomt alvorligt å ver misjonær ser eg!! tror du må ta frem panfløyta!

Kjekt med bilder.. Guds fred!

Anonym sa...

Var det strutser på golfbanen? Spennende i så fall:-)

Her er det 11 kalde minusgrader, lite badeland her altså...

renate og kjetil sa...

Så kjekt med litt oppdatering!!=)
Hørtes heilt fantastisk ut med varme og badeland!! heldigen! d e jo luksus å ver misjonær=)
Godt nytt år forresten!! me e klar for ein ny drøs snart.. når laderen til macen blir i orden...!! (ikkje le kurt.. det e ikkje macen som e problemet, d e bare me som har VELDIG uflaks..!!)

Andreas sa...

Ohh...en quisquis premiada :D