Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

mandag 29. juni 2009

Nytt hus og endelig hverdagsliv.

Etter mye venting, svevende tanker, usikkerhet og uforutsigbarhet, har vi endelig fått et hverdagsliv igjen. Vi har fått oss hus, jobb, nye kjæledyr, vaskemaskin og lever i harmoni. Det kan hende at mange lurer på hvordan hverdagslivet i Bolivia utarter seg. Det skal vi prøve å fortelle og illustrere litt av nå...

Vi bor i dette "lille" huset. Det har beskjedne 5 bad, 6 soverom, hage og egen utegrill. Vi kjenner at vi kan trives, og selv om det føles litt "råflott" å bo slik håper vi at vi kan bruke huset til noe positivt istedet for å skape avstand.
Om morgenene i Cochabamba er det nå ganske kaldt. Utpå dagen blir det ca 25 grader, men om morgenen fryser selv den lille potosineren vår. Han blir med rette kaldt "Pysa" og i dag kjøpte matmor (Eva) en jakke til stakkaren.


Vi trives bedre og bedre i Cochabamba. Vi blir mer og mer kjent med de som går i kirken vår og får nærere og nærere venner. Kurt får utfolde seg på idrettsarenaen. Spiller på laget Sao Paolo og blir på grunn av sitt karakteristiske utseende kalt "el ruso." (russeren) Denne er derimot ikke russisk...Jobben består først og fremst av ungdomsarbeid. Hver lørdag samles ungdommene til ungdomsmøte. På søndag ettermiddag spiller ungdommene fotball eller walley. Walley er vollyball som spilles i en squashhall og der det er lov å ta i bruk veggene. Det er faktisk veldig gøy. Eva har startet en bibelstudiegruppe for kvinner på mandagene, på fredagene skal mennene samles. Annenhver onsdag har vi misjonærmøte. Annenhver tirsdag vil vi starte unge/voksne-møte for de som er mellom 20 og 40 år. Torsdag har vi bare fri og kan nyte en rolig kveld.


Malin har blitt en veldig kul unge. Hun prater masse på begge språk og har alltid et glimt i øye. Hun svarer mest på norsk, men dersom hun snakker med bolivianere svarer hun gjerne på spansk. Faren misunner hennes utrolig søte og flotte uttale av de spanske ordene.Kaja ruller rundt på gulvet. Hun er alltid glad og smiler og ler. Nå har hun også begynt å sove godt om natta. Det gjør at også mammaen blir mer glad og smiler og ler.
6 kommentarer:

annki sa...

For et skjønt bilde av de to søstrene.. :)

Ingrid A sa...

Å, så kjekt å lese og sjå bilder! Virker som om brikkene endelig har funne sin plass, og at det er klart for å slå seg til ro. Det er godt å sjå! Vi tenker jo på dere, og ønsker at dere skal ha det bra der ute! Gratulerer med skilpadde og ikke minst vaskemaskin:) Tilbake til nåtiden altså (med tanke på vaskemaskin - ikke skilpadde...:)Lykke til med oppgavene både heime og i kirka! Guds fred! Klem fra 3(4)xAsdahl

Ovidie sa...

Hei!
Wow! Det huset var kjempe stort! Om det er mur utfor huset, sånn som i Sucre? Nå er det jo litt meir enn 1 mnd til vi kommer! Jeg gleder meg kjempe mye! Det vil bli spennende å se om vi trivest.
Ha en fortsatt fin dag!
Hilsen Ovidie

Kurt og Eva sa...

Hei Ovidie!
Nesten alle hus her i Bolivia har mur rundt. Det er veldig kjekt for oss, for da kan Malin leke ute uten at hun forsvinner. Saa bra at du gleder deg til aa reise! Vi gleder oss ogsa til dere kommer til Cochabamba. Det er jo litt lenger tid til, men tiden gaar fort. Vi tror dere kommer til aa faa det kjempebra i Bolivia.

Britt Lene sa...

Den jakken satt jo godt pa Pysa, hehe...Men kor e bilde av den andre lille hunden? hehe... Va kjekt a treffe dakker! No sitt eg og Mie pa flyplassen i Santa Cruz. Hadebra sa lenge;)

eva sa...

Gni det inn Britt Lene..Den hunden var faktisk den förste eg har hatt varme fölelsar for fra dag ein. jaja. Herren gir og (Kurt) tar. vel. det var veldig kjekt aa treffe daakke og! takk for shoppingen:) saa faar vi ta den middagen ein anna dag..