Ohma

Kurt, Eva, Malin, Kaja og Mateo

fredag 17. februar 2012

Dagen da Mateo Ohma ble født

Alt var klart. Vi hadde time på Førde sykehus kl 09.45. Kurt hadde gått ned til bilen for å skrape vekk snøen. Da hører han noen kraftige skrik. Han tenker at det
var da fælt som de to kråkene kranglet. Litt senere kommer Anne Margrete (svigerinna til Eva) springende ut. Eva Bente har falt ute! Kurt kaster snøskrapa og løper opp
til huset. Der finner han Eva liggende i snøen. Ring ambulanse er det første hun sier. Vi ringer ambulanse og Eva blir liggende i snøen til den kommer. Vi tør ikke bevege henne fordi hun klager på vondt i ryggen. Vi konsentrerer oss om å holde hende varm, men klarer det ikke.

Endelig kommer ambulansen. Eva er kald og har det veldig vondt. Hun vil besvime, men
gjør det ikke. Kurt setter seg inn i bilen og følger etter ambulansen. Mange tanker går gjennom hodet hans. Hele den halvtimes bilturen synger han på sangen "Jeg er i Herrens hender." Som alltid tenker han det verste.

Fremme på sykehuset finner Kurt rommet der Eva blir behandlet. Jordmødrene klarer ikke å finne fosterlyden. Hva nå? Ble gutten skadet av fallet? Var han død? Jordmødrene finner frem et annet ultralydapparat, og vi kan tydelig se at hjertet slår.

Legene vil ikke ta røntgen av ryggen til Eva mens ungen er i magen. De bestemmer derfor seg for å ta keisersnitt først og deretter røntgen av ryggen til Eva.

Keisersnittet går veldig bra og ut kommer en frisk gutt. Navnet hans er Mateo Ohma.
Han er 51 cm og 3300 gram. Han er helt perfekt! Da glemmer Eva Bente all smerte. Og plutselig er operasjonen over.

Eva Bente blir liggende noen timer på oppvåkning før hun trilles ned på røntgen avdelingen. Der blir det konstatert at hun har to brudd i øverste del av ryggen. Heldigvis er bruddene stabile, og de skal lege seg selv. Det vil nok bli noen smertefulle uker, men vi er veldig glade for at det tross all dramatikk gikk bra!

Her er noen bilder av den lille gutten vår!


4 kommentarer:

Bergane sa...

Gratulerer så mye!
Navnet klinger godt for en fremtidig fotballproff. Regner med han har arvet fotballferdighetene til Kurt.

God bedring til deg EB!

Sees kanskje på GF??
HB

Familien Rifsgård: sa...

Gratulerer gratulerer kjare dere! En nydelig liten prins, et Guds underverk!!

God bedring Eva!! Tenker paa dere!

STOOOR KLEM

Titt Tei sa...

Gratulerer så mye med den skjønne lille gutten!! Masse god bedring til deg også, Eva Bente! Godt å lese at alt gikk bra!
Hilsen Inger Elisabeth Koch

Mariann sa...

Ååå, herlighet, sprøtt opplegg!! Ble nesten nervøs av å lese!! Så glad for at det gikk bra - og vi gleder oss med dere over Mateo!! Gratulerer igjen!